Jak žít se sobcem či narcisem

Jak žít se sobcem či narcisem

Místo aby byl zamilovaný do vás, je zamilovaný sám do sebe? I to se může stát – sobců a narcisů je mezi námi celá řada. Navíc to ze začátku tak úplně nepoznáme. Jsme čerstvě zamilovaní, máme nasazené růžové brýle a můžeme se pro druhého rozkrájet. Klíč ale spočívá v tom, že vám partner vaše činy musí oplácet. V opačném případě bude život s narcisem vypadat tak, že se celý vesmír bude otáčet jen kolem něho, a na vás už nezbyde prostor. Jak žít s narcisem nebo sobcem?

1. Dupněte si. Máte právo nejen dávat, ale i brát, a pokud to partnerovi nedáte dostatečně najevo, sám si možná ani neuvědomí, že dělá něco špatně.

2. Trvejte si na svém – dlouhodobě. Sobec snadno udělá ústupek a jednou nebo dvakrát vám vaši laskavost vrátí, ale než se nadějete, vše se vrátí do starých kolejí. Musíte sobcovi svoje potřeby připomínat neustále.

3. Otevřeně komunikujte. Možná se chová sobecky a sebestředně proto, že mu nedochází, co by pro vás měl dělat. Mluvte s ním o tom, co chcete a potřebujete.

4. Odstřihněte ho od své pozornosti. Ze dne na den o něj přestaňte projevovat zájem. Když si vyzkouší, jaké je být ve vaší kůži, možná ho to trkne a uvědomí si, co celou dobu dělal špatně.

A hlavně – neztrácejte naději. Na rozdíl od psychopata na vás sobcovi záleží a chce, abyste byli spokojení, jen k tomu potřebuje změnit své vnímání a chování. Musí začít pracovat se svojí psychikou – stejně tak ale i vy. Budujte si zdravé sebevědomí, snažte se odolat pokušení dělat pro svou drahou polovičku první poslední a uvědomte si svou hodnotu. Potřebujete s tím pomoct? Obraťte se na mě, rád vám s tím pomůžu.

Chci poradit.

Dále si můžete přečíst, jak na život s alkoholikem nebo gamblerem, manipulátorem, psychopatem, cholerikem, partnerem v depresi, hysterkou, tyranem, workoholikem, nevěrníkem, puberťákem nebo zkrátka, jak přežít manželství.

Sdílet:

Další články

Pošlete mi zprávu