Jak přežít manželství

Jak přežít manželství

Vy ani váš partner nemusíte být psychicky nemocní, aby bylo manželství nespoutaná jízda plná rozporuplných pocitů. Nucená karanténa věci ještě trochu vyostřila, když nás přiměla trávit s našimi partnery 24 hodin denně. Jak přežít manželství a vyváznout z toho psychicky v pořádku?

1. Pamatujte: nikdo není dokonalý. Ani vy, ani vaše drahá polovička. A proto to po sobě nemůžete vyžadovat. Každý dělá chyby – na vás je jen to, abyste si stanovili hranici, které chyby dokážete respektovat, a které už ne.

2. Buďte upřímní. Valná většina manželství se rozpadne kvůli tomu, že selhala komunikace. Mluvte spolu o všem a pravdivě.

3. Když něco chcete, řekněte si o to. Nikdo nedokáže číst myšlenky.

4. Posouvejte se. Vztah se ve všech svých fázích musí posouvat a rozvíjet. Jinak zůstane zaseknutý na mrtvém bodě. Proto spolu zkoušejte nové věci a postupně svůj vztah rozvíjejte. Vždy je něco nového, co spolu můžete společně zažít, ať už jste spolu 5, 20 nebo 50 let.

5. Buďte oba v psychické pohodě. Když jeden z páru není spokojený, nemůže být spokojený ani vztah jako celek.

Když to v manželství skřípe, pamatujte, že není žádná hanba vyhledat pomoc. Lidská psychika je složitá záležitost, vztahové problémy mohou sahat překvapivě do hloubky a to, že oba chcete, mnohdy nestačí. Ozvěte se mi a já vám rád poradím.

Chci poradit.

Dále si můžete přečíst, jak na život s alkoholikem nebo gamblerem, manipulátorem, psychopatem, cholerikem, partnerem v depresi, sobcem či narcisem, hysterkou, tyranem, workoholikem, nevěrníkem nebo puberťákem

Sdílet:

Další články

Pošlete mi zprávu